Suosituimmat autojen värit Euroopassa 2011

Valkoinen, hopea, musta ja harmaa ovat maailman suosituimmat värit autoissa. Ja efekti- ja monivärimaalausten määrä lisääntyy jatkuvasti.

Tiedämme kaikki trendin — 60–70 prosenttia maailman autoista on valkoisia, hopeisia, mustia ja harmaita. Vuonna 2011 valkoinen oli suosituimpien värien kärjessä. DuPontin maailmanlaajuisen autojen suosituimpien värien raportin mukaan valkoinen oli maailmanlaajuisesti sijalla yksi. Euroopassa kuitenkin musta on yhä johdossa, hyvässä tuntumassa valkoinen.

Mutta valkoinen ei ole aina vain valkoinen. Kaksikerrosmaaleissa helmiäinen on suosittu uusissa efekteissä, kuten Volkswagenin Oryx White. “On näkyvissä selvä suuntaus vaaleisiin helmiäisefekteihin”, selittää Frank Barduna, Spies Heckerin kansainvälisestä teknisestä palvelusta.

Voimakkaasti pigmentoiduissa väreissä uusia efektejä saavutetaan sävytetyllä kirkaslakalla. Erityisesti pienissä autoissa sävytetyillä kirkaslakoilla saadaan aikaan esimerkiksi syvähohtava, entistä loistavampi punainen.

Vaikutukset korjausmaalaukseen

“Monivärimaalaukset muodostavat nykyään yhä suuremman osan tehdasmaalauksista yksinkertaisesti siksi, koska yhä useammat värit ovat tulleet teknisesti mahdollisiksi”, jatkaa Barduna. Tämä tarkoittaa sitä, että maalaamoissa korjausmaalataan yhä enemmän ja enemmän kolmi- ja monivärimaalauksia. “Sekoitusväreihin pitää kuitenkin lisätä erikoisefektipigmenttejä, jotta uusia värejä voidaan korjata”, hän lisää.

Uusia esimerkkejä korjausmaalaukseen tarkoitetuista, efektipigmenttejä sisältävistä sekoitusväreistä on Fordin Midnight Sky, joka voidaan korjausmaalata lisäämällä Permahyd Hi-TEC sekoitusväriä WT312 Magic Fire. Toinen esimerkki on Chevroletin Dynamic Orange, johon käytetään Permahyd Hi-TEC sekoitusväriä WT383 Brilliant Orange.