Pintaa syvemmältä: Das Auto Huolto Oy

Espoon Suomenojalla sijaitsee autohuolto-korjaamo, joka keskittyy korikorjaukseen sekä ensisijaisesti Volkswagen, Audi, Seat ja Skoda merkkien huoltamiseen ja korjaamiseen sekä lisävarusteiden asennukseen ja pesupalveluihin. Kävimme haastattelemassa korikorjaamon päällikköä Pekka Lindiä yrityksen toiminnasta.

Pekka aloitti työt Das Auto Huollossa 2 vuotta sitten:
- Siirryin tänne sopivasti samaan aikaan kun yhteistyö lopetettiin Spies Heckerin kanssa edellisessä työpaikassa, Pekka kertoo. Lind työskenteli 12 vuotta Volkswagen-konsernissa. Sieltä kautta pitkäaikaisen yhteistyön aikana hyvin toimivaksi havaittu Spies Hecker valittiin myös nykyiseen toimipisteeseen.

Markus Korhola ja Harri Kalliola, ketkä eivät valitettavasti päässeet mukaan haastatteluun, perustivat Das Auto Huolto Oy:n vuonna 2009. Molemmilla oli vahva ja pitkä tausta autoalalta; Markus oli ollut korjaamopäällikkönä Volkkarilla ja Harri toiminut vahinkotarkastajana sekä Ford-autotalon johtajana aikaisemmin.

Das Auto Huollolla on kaksi toimipistettä:
Espoon Suomenojan yli 1300 neliön toimipiste, joka toimii Bosch Car Service -brändin alla ja Helsingissä, Konalan MotorCenterissä sijaitseva toimipiste, joka kuuluu Autoasi-ketjuun. Espoossa on 12 nosturipaikkaa pesutiloineen, korikorjaamoineen ja maalaamoineen. Konalan liiketila on pinta-alaltaan 900m2, jossa on yhteensä 10 nosturipaikkaa. Helsingissä onnistuvat myös korikorjaukset ja maalaukset.

Yhteistyö Colornetin kanssa?

Colornetin puolelta asiakkuutta hoitavat aluemyyntipäällikkö Jussi Mäenpää ja myyntiteknikko Iiro Jokela.
- Ensimmäinen erittäin mieleenpainuva tapaaminen Colornetin kanssa, jossa Jussiinkin tutustuin, oli vuonna 2008 ja se pidettiin Ruotsissa. Hurja palaveri, muuta en sano! Pekka naurahtaa.
Jussi käy viikoittain Das Auto Huollossa ottamassa tilaukset, kertoo meneillään olevista kampanjoista ja mahdollisista uutuustuotteista. Iiro hoitaa teknisen tuen ja auttaa esimerkiksi värisävyjen kohdilleen saamisessa sekä ongelmanratkaisussa.

Pekka nostaa tässä yrityskumppanuudessa erityisesti jalustalle yhteystyöhenkilöiden tukea ja koulutusmahdollisuuksia:
- Meiltä kävivät kaikki työnjohtajat Colornetissä yhden päivän Spies Hecker –koulutuksessa. Vaikka ei itse suorittavaa työtä teekään niin sen prosessin oppiminen ja ymmärtäminen auttaa suunnittelemaan paremmin töitä maalaamossa ja korikorjaamossa, Pekka painottaa.
- Olen itsekin ihan oman mielenkiinnon takia käynyt sekoittamassa maalaamossa värejä: sekin avittaa kokonaisprosessin ja materiaalikulujen käsittämisessä, Pekka jatkaa.

Das Auto Huollossa vuorovaikutus työnjohdon ja maalaamon sekä korikorjaamon välillä on tärkeässä roolissa:
- Monesti käymme kysymässä maalareilta ja peltisepiltä arvioita tarjotuista korjaus- ja vauriotöistä, jotta voimme suunnitella paremmin. Vilkkaassa ruuhka-Suomessa suurimpana haasteena näiden kahden toimipisteen välillä on vuorokauden kestävä kohteen siirtäminen.
- Juuri tämän takia pidämme suuressa arvossa hyvää kommunikointia ja ennakointia yrityksessämme. Työnjohdossa pyrimme kuuntelemaan maalareiden toivomuksia aikatauluista ja toimimaan niiden mukaan: meillekin suht pienenä yrityksenä se valmiin työnjäljen kanssa tulee olla erityisen tarkka, Pekka korostaa.
- Meillä paletti onneksi pyörii hyvin, Pekka kuittaa.

Kesäksi Das Auto Huollossa hiljenee, niin kuin monessa muussakin paikassa, mutta kaikenlaisia yhteistyökuvioita on vireillä, Pekka vihjaa.

Das Auto Huollosta ja kaikista sen tarjoamista palveluista voit lukea lisää yrityksen nettisivuilta: http://www.dasauto.fi/

Tykkää Das Auto Huolto Oy:stä myös Facebookissa!

Kommentointi