Axalta julkaisi vuoden 2018 suosituimpien värien raportin

Axaltan vuoden 2018 autoteollisuuden suosituimpien värien raportti osoittaa, että valkoinen on jatkanut maailmanlaajuista ykkössijaansa ajoneuvojen värinä 38 prosentin osuudella.

Axalta Coating Systems (mm. Cromax, Standox ja Spies Hecker -automaalien valmistaja) on julkaissut 66 vuoden ajan vuosittaisen Global Automotive Color Popularity -raportin, joka osoittaa valkoisen pitävän edelleen kärkisijaa maailman johtavana yksityisten ajoneuvojen värinä vuonna 2018. Valkoinen johtaa suosituimpana värinä 38 prosentin osuudella huomattavalla erolla toisen sijan mustaan, jonka osuus oli 18 prosenttia. Kolmannen sijan jakoivat hopea ja harmaa 12 prosentin osuudella.

Musta ja harmaa kasvattivat huomattavasti väriosuuttaan maantieteellisesti merkittävillä alueilla. Mustan värin suosio kasvoi Kiinassa (5 %), Aasiassa (3 %), Etelä-Koreassa ja Afrikassa (molemmat 2 %). Harmaan värin suosio nousi Afrikassa (3 %) ja Euroopassa (2 %).

"Olemme todistaneet kehittyvän trendin kohti lämpimämpiä sävyjä ja mustan väriyhdistelmiä, jotka haastavat valkoisen asemaa", sanoi Nalta Lockhart, Axaltan Global Color Marketing Manager. "Vaikka neutraalit pinnat ovat pääasemassa, on merkkejä siitä, että värit tekevät paluuta autoihin. Sininen on suosituin neutraalien värien vahvalla seitsemän prosentin markkinaosuudella. Oranssi ja pronssi lisääntyvät myös, ja ovat kasvava kiinnostuksen kohde."

Axaltan väriraportti kokonaisuudessaan (englanniksi).

Vuoden 2018 raportin alueelliset kohokohdat:

Ensimmäisen kerran vuonna 1953 julkaistu Axaltan väriraportti on autoteollisuuden pisimpään ylläpidetty ja kattavin väritietokanta. Axaltan globaalien väriasiantuntijoiden laatiman ja suunnitteleman raportin avulla autonvalmistajat (OEM) saavat ainutlaatuista tietoa kuluttajien värimieltymyksistä. Tämä auttaa autonvalmistajia tekemään tietoon perustuvia päätöksiä auton valmistusväreissä.

Annie Youn (Axaltan OEM-värisuunnittelija – Kiina) mukaan Axalta-asiakkaat arvostavat vuosikertomusta ja sen paljastamia trendinäkymiä. "Kiinassa valkoinen saattoi saavuttaa huippunsa 62 prosentin osuudella vuonna 2017", hän sanoo. "Tänä vuonna sen osuus on 58 prosenttia, mikä on edelleen paljon enemmän kuin missään muussa maassa."

Elke Dirks (Axalta OEM -värisuunnittelija - Eurooppa, Lähi-itä, Afrikka) nostaa esiin alueellisen harmaan värin suosion. "Ensimmäistä kertaa raportointimme historiassa harmaa sijoittuu toiseksi alueellamme, mikä nostaa sen merkittäväksi pelaajaksi neutraaleissa väreissä", hän sanoi.

Linkki Axaltan uutiseen aiheesta.
Maahantuoja: HL Group Oy, p. 020 7445 200, hlgroup.fi